måndag 22 augusti 2011

Tillbaka här efter extralångt sommarlov...

Som vanligt så hoppar jag över det där med uppdatering på vad som hänt sen sist jag skrev, även om det nu är en hel del faktiskt... dessutom så hänger nog min lilla läsarskara redan med ganska bra i mitt lilla liv och klarar sig där med utan update.

Nu mer har jag ju alltså två dagisbarn och inskolningen av Vilma har gått så mycket bättre än jag trodde den skulle göra, hon trivs som fisken i vattnet och idag gick hon första riktiga dan mellan 8,30-15,30. Viggo är också jätteglad att han äntligen får vara lite mer på förskolan!

Eftersom jag spenderade hela lördagen(bortsett från 26-års fest på kvällen) med huvudet i skolboken för att jobba ikapp så unnade jag mig en väldigt lugn dag idag.

Efter dagislämning mötte jag upp min älskling och vi åkte och köpte almanackor och skolgrejjor till mig, sen medan han jobbade en kortis åkte jag hem och fixa med lite samtal och mail. Vid lunch kom Oscar hem igen och då gjorde vi i ordning supergoda räktoast och när vi smällt i oss dom så åkte vi till Solna och köpte reservdelar till vår TV som gått sönder. Vi trodde först att vi skulle behöva köpa ny TV men när O undersökte saken närmre så visade de sig att det räckte att skaffa reservdelar...som dessutom bara kostade oss 20 spänn!

Vår lilla utflykt höll dock på att sluta dyrare än så då vi blev stoppade av civilare för Oscar inte hade bältet på, dessutom visade de sig att förrförra ägaren till Os firmabil inte betalat in skatten så  polisen sa att dom skulle ta skyltarna av bilen. Vi hade ingen aning om detta och Oscar hade tom. ett kvitto på att killen som hade bilen sist hade betalt in skatt. Eftersom  O är en riktig snackare lyckades han tack och lov klara sig undan både böter för bälte och skatt sen var det bara att åka hem och direkt ringa VV angående förra ägarens skatt.
Med tanke på att O förra veckan åkte fast för fortkörning och fick 3600 i böter och denna dags otur/klantighet känns det som att han i fortsättningen får hålla sig i passagerarsätet så vi inte blir helt ruinerade nästa gång!

Ja, det var dagens äventyr det. Nu har jag precis lagt Vilma och väntar på att O och Viggo ska komma tillbaka och göra mig sällskap i soffan, dom är ute och provkör min bil efter att ha monterat på nya fälgar.
Mina fina på vår semester på Västkusten<3
Inga kommentarer: